Woning in Uppsala

Inmiddels is het eindelijk zover: ik heb een kamer gevonden in Uppsala! De ontdekkingsreis die zo ongeveer in januari begon en me langs circa vijftien verschillende organisaties heeft geleid, is dan ook eindelijk ten einde!

Of het de makkelijkste reis is geweest die ik ooit gemaakt heb, daar kan ik kort over zijn: nee. Maar zoals wel vaker het geval is bij moeilijke wegen, brengen ze een aantal onverwachte voordelen met zich mee. Hieronder een beknopt overzichtje:

Voordelen:
– je bent helemaal op de hoogte van de (huur)woningnood in Zweden
– je weet precies vanuit welke steden er directe treinen vertrekken met een reistijd van +/- drie uur naar Uppsala
– je staat ook meteen ingeschreven bij woningsorganisaties in al deze steden
– je hebt ervaring opgedaan met het tempo van de Zweedse bureaucratie (kort samengevat: alles … duurt … lang …)
– je kunt inmiddels in vloeiend Zweeds een aardig potje bekvechten met de receptionist van een woningorganisatie
– en het belangrijkste van alles: je hebt bevestiging gekregen dat de aanhouder wint!

Het is nog even wachten totdat ik dan ook écht de sleutel van mijn kamer krijg. Maar ik kan niet wachten om mijn gemeubileerde studentenvilla van 19m2 te bewonderen!