Vervroegde kerst

Sneeuw is er nog niet gevallen, maar toch is het hier al een klein beetje kerst geweest.

Bij mijn vorige blogbericht over het geocache-avontuur met Jelle (en met de kat) ben ik helemaal vergeten om te vertellen over de mooiste cache die we gevonden hebben. En omdat de eigenaar/plaatser van de cache er zo’n werk van gemaakt heeft, vind ik dat diegene wel een kleine lofrede op mijn website verdiend heeft!

Van de meeste caches staat de locatie gewoon online, maar sommige mensen hebben er bijzonder werk van gemaakt door er een soort quiz van te maken. Deze quiz was geheel in het teken van de kerstserie met de (overigens zeer beknopte) titel: Kalle Anke och hans vänner önskar God Jul

Deze serie wordt in Zweden ieder jaar op kerstavond gespeeld en dat gebeurt al sinds 1960. Hoewel ik wel vaker van die traditie gehoord had, had ik de serie nog nooit gezien. En daar kwam door deze cache dus verandering in!

Inmiddels weet ik dus wie Benjamin Syrsa is, wat de Zweedse naam voor Mickey Mouse is en hoeveel meter de muizen aan stof afmeten voor de jurk van Assepoester (jazeker!). Maar bovenal ben ik fan geworden van Tjuren Ferdinand. (En dat was nog voordat ik de verhalen over de receptie van het boek in Nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie gelezen had!)

Voor iedereen die het verhaal ook nog niet gezien had, hier het filmpje:

 

Na het kijken van deze filmpjes konden we uiteindelijk de gps-coördinaten kraken en mochten we in de Zweedse bosjes op zoek gaan naar – jawel – een kerstboom! Het was inmiddels wel aardig donker geworden en dat maakte de zoektocht er niet gemakkelijker op. Maar de beloning was er wel naar! De cache was verstopt in een prachtig versierd vogelhuisje helemaal in kerstsfeer en met Assepoester (ook één van de delen van Kalles Ankes kerstfilm).

Een de enige echte Assepoester-kerst-cache!

Credits voor de foto’s: Jelle! Thanks!