Terug naar Zweden!

De afgelopen weken was het ‘kerstvakantie’ en kon ik dus lekker even terug naar huis. Er is in Uppsala overigens niet echt sprake van een kerstvakantie, maar van een vrije periode tussen kerst en nieuwjaarsdag. Maar omdat we voor het vak Nordisk Filologi (overigens een echte aanrader!) een take-home tentamen kregen en omdat het begin van het nieuwe vak plotseling twee weken naar achteren werd geschoven, had ik toch een poosje vrij.

Aan die periode kwam afgelopen weekend dus een einde en stond de reis naar Zweden weer op het programma. En dat ging niet helemaal vlekkeloos…

De ochtend begon nog prima want mijn koffer kwam zonder enige problemen met zes rookworsten (het is koud in Uppsala, er ligt ijs en dan móét er rookworst gegeten worden), mijn scherp geslepen schaatsen (want er ligt dus ijs) en een toetsenbord  door de douane!

Rookworsten dus

Mijn ruimbagage, rugtas en ikzelf waren dus zonder problemen in het vliegtuig aangekomen en het vliegtuig zelf reed al rustig naar de startbaan toe. Toen ging het vliegtuig stil staan en kwam de reis met dit vliegtuig ineens tot een abrupt einde: er brandde een lampje.

Hulptroepen die uiteindelijk niet aan het lampje mochten komen

Dus blusauto kwam al aanrijden om het lampje uit te blussen, maar dat leek de piloot niet zo’n best idee en dus reden we weer terug naar de gate. Bij toeval stond er nog een Peter Pan-vliegtuig klaar (ik lieg niet, het was een echt Peter Pan-vliegtuig). Met dat vliegtuig konden we onze reis naar Stockholm voortzetten en zouden we maar anderhalf uur vertraging hebben. Een geluk bij een ongeluk dus!

Het Peter Pan-vliegtuig vanuit het eerste vliegtuig

Bij het overstappen van vliegtuig moest ik er natuurlijk wel even zeker van zijn dat mijn ruimbagage ook in het Peter Pan-vliegtuig zou worden gestopt, want no way dat ik zonder mijn rookworsten in Zweden aan zou komen. Maar gelukkig zag ik mijn rode tas in het wagentje liggen en werd deze ook nog naar het goede vliegtuig gereden.

De rookworsten gaan ook mee het Peter Pan-vliegtuig in!

Met mijn nieuwe telefoon (inmiddels toch ook al weer een paar maandjes oud) kan ik nog steeds niet helemaal goed overweg. We zouden vandaag starten in zuidelijke richting en dus dacht ik een leuk filmpje te maken voor mijn oma over hoe we over Bergeijk vlogen. Aangekomen boven de wolken was ik heel benieuwd naar het resultaat, maar kwam ik erachter dat ik het rode knopje nooit had ingedrukt. Over een tijdje nog maar eens een poging wagen… Zul je zien dat we dan net in noordelijke richting starten.

De rookworsten zijn aangekomen!

Maar al met al ben ik uiteindelijk met het Peter Pan-vliegtuig, mijn rookworsten en anderhalf uur vertraging in Zweden aangekomen. Het is hier koud, het regent en het is mistig. Gelukkig zijn de weersverwachtingen voor de komende week al een stuk beter (lees: het wordt nog kouder, maar minder mistig en regenachtig).

Bij thuiskomst wel moeten constateren dat een kerstster niet enkele weken zonder water kan…

Een kerstster na een maand geen water

Mijn andere kamerplant bloeit echter als nooit tevoren en dat versterkt mijn theorie dat de vorige kamerplant inderdaad is overleden aan een overvloed aan water: de vorige plant kreeg immers dagelijks water en deze eens in de twee, drie maanden. Dat leer je dus allemaal in zo’n jaar in Zweden: welke kamerplant wel en niet geschikt is in mijn leven 😛

Een ???-plant (van IKEA in ieder geval) na een maand geen water

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.