Survivalpakket

Gisteravond heb ik een gezellig avondje gehad met twee vriendinnen op de markt in Eersel om te proosten op het afgelopen jaar en om vooruit te blikken op het komende jaar. Nog wel een klein beetje mazzel gehad dat we een geschikte avond konden plannen, omdat ik mezelf per ongeluk een weekje extra vakantie had gegund en de week van 28 augustus nog als beschikbaar had opgegeven, terwijl dat al de eerste week van het nieuwe collegejaar in Zweden is (oeps). Gelukkig waren er mensen (hoi mam) die me daar op tijd op gewezen hadden.

Als grote verrassing kreeg ik toen ook een groot survivalpakket mee om de eerste weken in Zweden te overleven. Zoals we diezelfde avond al voorspeld hadden, heeft inderdaad de chocoladereep het Zweedse grondgebied nooit bereikt, maar met knakworsten, bruine bonen, beschuit, Brabantse jam en borrelnootjes moet ik een heel eind kunnen komen. Bovendien kan ik bij de eerste fika-gelegenheid meteen trakteren op stroopwafels en oud-Hollands snoepgoed!

Het was overigens nog wel een hels karwei om het hele survivalpakket goed op de foto te krijgen, want er was ook nog een hond die wel oren had naar de borrelnootjes …

De jam ziet er ook erg interessant uit…