Steeds meer vriendjes!

De afgelopen dagen heb ik al een aantal keer geschreven dat de lente begonnen is en dat steeds meer dieren uit hun winterslaap komen om het zonlicht te begroeten. Zo was er al een haas die mij feilloos wist te vertellen waar een runensteen stond. Ook kwam een paard me te hulp bij het zoeken naar de tweede runensteen, maar die heeft natuurlijk geen winterslaap gehouden. Ook zag ik voor het eerst weer herten langs de weg staan toen ik terug liep van de grote supermarkt. En inmiddels heb ik ook de eerste mug doodgeslagen tegen het raam van mijn studentenkamer.

Vandaag was het weer raak. Toen ik vanuit stadskogen weer naar huis liep, hoorde ik rechts in de bosjes wat ritselen. Mijn eerste reactie was dat het waarschijnlijk een verdwaalde nordic walker was of misschien een free-style langlaufer (ik weet: dat bestaat niet), maar het was geen van beide. Plotsteling keken twee hele schattige oogjes mij aan. En niet veel later volgden er nog twee oogjes, en nog twee en nog twee totdat we uiteindelijk met z’n vijfjes waren. Ze leken het niet heel erg te vinden dat ze gestoord werden door een mens (misschien weten die beesten zelf ook wel dat het nog even duurt voordat het jachtseizoen begint), maar ik had zo in ieder geval alle tijd om plaatjes van ze te schieten.

Bij sommige foto’s is het door de schutskleuren echt een soort zoekertje geworden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een deze pootjes had ik dus al veel vaker gezien, alleen het beest zelf ontbrak nog

 

Hier ook de voetstappen van een gigantisch hert! (nee grapje, dat zijn mijn voetafdrukken als ik weer eens door de sneeuw heen gezakt ben)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.