Ongenode ganggenootjes

Net voor het weekend verscheen er in de facebook-groep van onze gang een verontrustend bericht. De bewoonster van de kamer schuin tegenover mij had vernomen dat ze niet meer alleen in haar kamer woonde. Tegenwoordig deelde ze haar kamer met een nog onbekend aantal bedwantsen.

Dat is niet alleen vrij rot voor haar, maar ook voor de hele gang en misschien wel voor het hele gebouw want het blijken vrij reislustige beestjes te zijn. En hoewel ik inmiddels al aardig wat dierenvrienden gemaakt heb, heb ik liever niet dat ze mij ook met een bezoek vereren.

Probleem is alleen dat het bijna niet mogelijk is om die beesten buiten te houden of weer buiten te krijgen. En het helpt dan ook niet als ze d’r kleding en beddengoed in de gang gaat uitschudden *zucht*

Inmiddels is er contact opgenomen met de ongediertebestreiding en die zijn gisterochtend langs geweest.  Ze hebben één of ander mysterieus apparaat  in haar kamer geplaatst om die beestjes te laten verdwijnen en met een prachtig a4’tje wordt de rest van de gang op de hoogte gehouden van de vorderingen. Een handschriftexpert en een vertaler moest er aan te pas komen voordat iedereen begreep dat we niet aan de slang mochten komen en de magnetron niet mochten gebruiken.

De vervaarlijke slang waar niemand aan mag komen

Volgende week krijgt haar kamer nog een ‘behandeling’ en dan pas is er enige zekerheid of de bedwantsen verdwenen zijn. Naar het schijnt zijn ze namelijk heel goed in verstoppertje spelen. Vind ik persoonlijk een beetje kinderachtig.

Zelf heb ik natuurlijk ook de nodige voorzorgsmaatregelen genomen, maar volgens ongedierte-experts is er eigenlijk niets dat echt preventief werkt.

Tot mijn tevredenheid kan ik echter melden dat ik toch een preventiemiddel heb gevonden dat tot nu toe prima werkt!

Want als er echt niets meer helpt tegen ongenode gasten is er natuurlijk nog maar één oplossing: het gewoon lief vragen.

En daarom heb ik een bordje voor mijn deur geplaatst:

En nu denken jullie natuurlijk: “Ja daag, die bedwantsen kunnen echt geen Nederlands!” Maar daar heb ik ook een oplossing voor bedacht:

En nu zeggen jullie zeker: “Ja daag, maar bedwantsen kunnen natuurlijk helemaal niet lezen.”

Tegen al die mensen zou ik zeggen: dat dacht mijn schuin-overbuurvrouw ook en zij heeft wel bedwantsen en ik niet 🙂

Tot het tegendeel bewezen is, blijft dit bordje dus netjes staan!

1 thought on “Ongenode ganggenootjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.