Meubels kopen – poging 1

Gisteren heb ik de sleutels van mijn kamer gekregen en ben ik dus officieel inwoner van Flogsta! Mijn kamer is in totaal 19m2 en bestaat uit drie ruimtes: een gang met een garderobe kast, een badkamer met douche en een ‘huiskamer’. Omdat ik een gemeubileerde kamer huur staat er al een bed, bureau en kastje in mijn kamer. Bovendien hangen er vijf planken om bomvol boeken te stouwen, ware het niet dat de hele installatie er niet uitziet alsof er meer dan vijf boeken op passen.

Het is een vrij ruime kamer en met zo weinig meubels erin klinkt het vrij hol en daarom ging ik er vandaag op uit om bij kringloopwinkels wat meubels bij elkaar te sprokkelen. Een kleine hindernis is dat Flogsta aan de ene kant van de stad en het industrieterrein met meubelwinkels als de IKEA en bijna alle kringloopwinkels helemaal aan de andere kant ligt. Maar ’s ochtends scheen het zonnetje zo heerlijk dat ik bepaald niet op zag tegen de wandeling van zo’n zeven kilometer.

’s Ochtends scheen het zonnetje dus heerlijk … ’s ochtends wel ja. Ik was net over de helft van de wandeling en was wat foto’s van de stad aan het maken, tot ik op de laatste van de foto’s een onaangenaam donkergrijze vlek zag. Het bleek een gigantische regenbui die mij niet eens de tijd bood om snel een schuilplaats te zoeken. Zeiknat en compleet doorweekt kwam ik als een verzopen hondje aan bij de eerste kringloopwinkel, waarbij ik bijzonder lang ‘interesse’ heb getoond in een foeilelijk meubelstuk vlak bij de verwarmingsinstallatie 🙂

Een uurtje later en een beetje opgedroogd zag ik in dat een stoel kopen er vandaag niet meer in zat. Deze zou immers ook nog de ruim zeven kilometer terug moeten afleggen. Ze hadden helaas geen bootje bij de kringloopwinkels anders was dat nog een optie voor de terugweg geweest :p