Home sweet home!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst een blogberichtje op deze website heb gepubliceerd, maar dat betekent allerminst dat ik niet veel gedaan heb de afgelopen maand (of dat ik een hele maand nodig had om bij te komen van Valborg 🙂 ).

De afgelopen maand is vrij druk geweest. Mijn moeder heeft een bezoekje gebracht aan Uppsala en met een huurauto hebben we de hele omgeving bezocht. Daarna duurde het collegejaar nog maar twee weekjes. Daarin hadden we nog wel een recordaantal colleges… maar liefst 3 hele colleges … verspreid over twee weken. Er moesten alleen nog wel wat papers geschreven worden.

Nog één keer Flogsta in het zonnetje

Maar behalve de laatste loodjes op de universiteit, moest ik me ook zo langzamerhand weer gaan voorbereiden op de volksverhuizing van Uppsala terug naar Nederland. Want wat een hoop zooi kun je in één jaar tijd verzamelen! En dan heb ik zelfs bewust niet al te veel bezoekjes gebracht aan de plaatselijke loppissen. Maar met een paar noren, een router, toetsenbord, koptelefoon en een poster van het Vasa-schip waren er genoeg voorwerpen die het inpakken nu niet bepaald bevorderden…

Mijn bagage die ik met een graad of 30 door de stad moest slepen

Het meest stressvolle van de laatste weken is toch wel het opleveren van je studentenkamer. Al een jaar lang ontvingen we de meest beangstigende berichtjes op de facebook-pagina van Flogsta dat studenten nadat ze weer terug naar huis waren gevlogen toch nog een flink gepeperde rekening kregen voor schoonmaakkosten. Daar had ik dus echt geen zin in en dus heb ik mijn kamer gereinigd alsof er de dag erop een open-hart-operatie kon plaatsvinden. Rob Geus zou trots op me zijn geweest.

Alsof er nog nooit iemand hier heeft gewoond!

Toen ik voor de laatste keer nog even naar het washok zou gaan om de was uit de droger te halen, werd ik aangenaam verrast door de beroemdste kat van Flogsta! Ingefära kwam nog even afscheid nemen en nam ook nog even uitgebreid de tijd voor een paar foto’s. Want zonder foto’s van Ingefära op je telefoon heb je eigenlijk nooit op Flogsta gewoond 🙂

“Je gaat toch niet écht weg hè?”

 

Een houdoe-selfie met Ingefära!

Maar hoe lief deze kat ook is geweest de afgelopen maanden, het is toch ook wel heel fijn om weer bij mijn eigen hondje te zijn!

Terug naar mijn knuffel – hier op de foto met háár knuffel 🙂

De komende tijd zal ik onder andere gebruiken om deze blog weer bij te werken met alle avonturen van de afgelopen maanden die ik nog niet eerder beschreven heb. Er zal de komende maanden dus nog meer dan genoeg te lezen zijn 🙂

En ook weer terug naar Monessa!

 

En ook naar Laika, maar die wil niet lang genoeg stil blijven staan voor een foto 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.