Heja Sirius! Of toch Djurgården?

Er bestaan in het voetbal een aantal zekerheden. Zo duurt een voetbalwedstrijd twee keer 45 minuten en daarna hebben de Duitsers gewonnen; als je zelf de kansen niet benut, dan doet de tegenstander dat wel uit de tegenstoot en als je niet schiet, kun je ook niet scoren. Aan al deze voetbal-wijsheden kan na vandaag eentje worden toegevoegd: Bezoekt Harmke een wedstrijd in de Allsvenskan dan scoort de ploeg uit Stockholm 5 keer.

Dat was immers al zo toen AIK in oktober Elfsborg op het rooster legde en vandaag was het weer zover! De plaatselijke voetbalclub Sirius ging vrij kansloos met 1-5 ten onder tegen Djurgården.

Vorige week ontvingen alle studenten van de universiteit een mailtje of er interesse was in gratis voetbaltickets voor de wedstrijd Sirius-Djurgården. De wedstrijd werd immers gespeeld in het laatste weekend van mei en dan is een groot aantal van de vast bezoekers van Sirius niet in Uppsala. Zeker omdat de wedstrijd tegen een Stockholmse club was en die stad maar 70 kilometer verderop lag, lag in het in de lijn der verwachting dat veel supporters van Djurgården naar Uppsala zouden afreizen. Met veel supporters uit Stockholm en weinig uit Uppsala zou Djurgården bijna een thuiswedstrijd spelen in plaats van Sirius. En laatstgenoemde kan de steun van het publiek goed gebruiken, nu ze stijf onderaan staan in de Zweedse eredivisie.

Volle tribunes (voor de eerste keer dit seizoen!)

 

En dus werd bijna een hele tribune gevuld met studenten van de universiteit. Hartstikke gezellig! En ook hartstikke grappig want een groot deel van het publiek had geen idee wie ze nu eigenlijk aan het supporteren waren. De thuisshirts van beide clubs zijn immers blauw-zwart, al heeft Djurgården een iets lichtere tint blauw. En hoewel Djurgården daarom natuurlijk in het witte uittenue moest spelen, liepen de Stockholmse supporters wel gewoon in hun thuistenue rond. Een heel stadion vol blauw-zwart dus, maar het was voor lang niet iedereen duidelijk welk blauw-zwart nu van Uppsala was.

Toen Djurgården dan ook op 0-1 voorsprong kwam veerden veel te veel mensen overeind om te juichen voor Sirius terwijl de tegenstander dus gescoord had. Dat maakte de toch al leuke wedstrijd alleen maar leuker. Daarnaast deden de supporters van Djurgården aan de overkant van het veld echt hun best om een fantastische sfeer te realiseren.

Na maar liefst 6 doelpunten te mogen hebben gezien (eentje minder als in oktober) zat de wedstrijd en de eerste competitiehelft erop! Hoewel Sirius weer dure punten verloren had in de strijd tegen degradatie, hebben ze er wel een hoop supporters erbij gekregen… die dan na 90 minuten ook eindelijk in de gaten hadden welke club Sirius nu precies was 🙂

 

En ook nog een oude bekende tegen gekomen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.