Een dagje met de trein… in 2004

De vakantie is net begonnen en dat is een prima tijd om de ’troep’ van het afgelopen schooljaar te archiveren. Leuke dingen worden dan netjes bewaard in een doos op zolder of op een harde schijf en de minder leuke dingen gaan meteen door de papierversnipperaar. Vaak kan ik dan de verleiding niet weerstaan om nog even verder te neuzen in mijn eigen archief en zo nu en dan stuit je dan op iets leuks.

Vandaag was het weer eens raak! Ik kwam één van mijn oude spreekbeurten van de basisschool tegen! Na mijn spreekbeurt in groep 4 over Frankrijk, in groep 5 over voetbal en in groep 6 over Duitse Herders (geen cavia’s dus 🙂 ), heb ik in groep 7 een spreekbeurt gegeven over de Nederlandse Spoorwegen. De spreekbeurt ging over ‘Een dagje met de trein’ en aan de hand van foto’s liet ik zien wat er allemaal bij zo’n treinreis kwam kijken.

Nu veertien jaar na mijn spreekbeurt is het wel geinig om te zien dat er zo ontzettend veel is veranderd rondom het spoor.  Je hebt inmiddels allang geen strippenkaarten meer nodig om met de bus te reizen, station Eindhoven Beukenlaan heet al tijden geen Beukenlaan meer en de locomotieven van toen staan nu waarschijnlijk al weer in het spoorwegmuseum. En eigenlijk is het toch eeuwig zonde dat we tegenwoordig in een sprinter rijden en niet meer in een hondenkop…

 

Maar de grootste verandering is misschien wel dat ik toen niet mijn trein mistte vanwege wisselstoringen, mensen op of rond het spoor, vlaggetjes in de energiekabels of bomen dwars op het spoor… maar omdat ik samen met mijn oom nog een frikandel uit de muur ben gaan trekken 🙂

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.