De laatste periode begint!

Het is de laatste week van maart en we zijn begonnen aan de laatste periode van het jaar! Zoals ik vast al eerder heb geschreven, bestaat het collegejaar in Zweden uit vier periodes van 10 weken. Inmiddels zitten er al weer dertig weken op en is de laatste periode ingegaan!

Het begin van de vierde periode valt zo ongeveer samen met het begin van de lente, maar van echt lenteweer is hier nog geen sprake. Ik heb nog niet één krokus gezien bijvoorbeeld, terwijl die in Nederland al in november te zien waren (hoewel dat natuurlijk ook niet helemaal normaal is).

Het is al wel duidelijk te zien dat de lente er aan begint te komen en dat we het echte winterweer (hopelijk definitief) achter ons gaan laten. Vandaag kregen we al een voorproefje van de lente. Zo scheen zowaar de zon weer eens een keertje. Het is wel duidelijk dat iedereen hier even vergeten was dat die grote gele bol nog bestond, want iedereen trok spontaan z’n jas uit en ging al inkopen doen voor de eerste zomerbarbecue.

Dit ‘konijn’ was al lekker aan het zonnebaden

En hoe warm was het dan precies, hoor ik jullie denken. Wel, 4 graden celsius! 4 hele graden celsius en de jassen kunnen al uit. Waarschijnlijk wordt de zwemkleding aangetrokken bij 6 graden celsius en wordt bij 10 graden al het hitteplan afgekondigd.

Maar helaas voor al deze zonaanbidders gaat het nog wel even duren voordat we echt lenteweer krijgen. De komende dagen is het weer een behaagelijke 1 graden celsius en daalt het kwik ’s nachts weer naar de -10. Toch is er zeker goed nieuws te melden want door dat weekend heerlijk lenteweer is wel een hele hoop sneeuw weggesmolten. Zo schrok ik wel even toen ik zag dat gras hier in Zweden toch ook gewoon groen bleek te zijn, want de laatste keer dat ik dat zag moet toch eind oktober geweest zijn.

Verder is toch ook gewoon een geruststellende gedachte dat ik ondanks mijn verblijf hier in Zweden een echte Hollander gebleven ben… ik krijg het nog steeds voor elkaar om een heel blogbericht te wijden aan het weer!

En wat is een weerbericht zonder ingezonden foto’s? Daarom een aantal ingestuurde foto’s (helemaal ingestuurd van mijn mobiel naar mijn computer):

Het weerbericht van Nederland: zonnige, droog met hier en daar een plaatselijke schaduw van een vliegtuig

 

En tevens niet-dichtgevroren wateren

 

Door de wolken al weer de eerste sneeuw

 

Nog meer sneeuw!

 

En nog meer sneeuw!

 

In het centrum is bijna alle sneeuw weg, alleen nog een beetje op het dak van de Dom

 

De zon schijnt dus echt!

 

Waaa! Groen gras!

 

Maar ook nog stukken met een dikke laag sneeuw

 

Maar in ieder geval een helder blauwe lucht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.