Code wit

Ook in Uppsala konden we er niet aan ontkomen. Als je ergens op een stil plekje rustig ging staan en je spitste je oren goed, dan kon je in de verte de angstkreten uit Nederland horen. Oh nee toch, er was sneeuw gevallen in ons kikkerlandje en dan staat meteen het hele land op z’n kop. Zo kreeg ik gister nog een mailtje van de UvA dat ik maandagmiddag niet naar college hoefde te komen. Al moet ik heel eerlijk bekennen dat ik dat toch al niet van plan was.

Nadat we al een paar dagen wat sneeuw gehad hadden, begon het gisteravond toch wel wat serieuzer te sneeuwen en toen ik vanochtend wakker werd was alles bedekt met een wit dekentje van een centimeter of wat. En tot mijn grote verbazing had ik nog geen Zweden-alert gehad dat je de weg maar beter niet op kon gaan en ook Hesa Frederik hield zich gedeisd. Ook had ik nog geen mailtje van de uni gehad dat ik vanwege de sneeuwval thuis mocht blijven en dus gingen we ’s ochtends gewoon op stap.

Hoewel het precies dezelfde wandeling was als de afgelopen weken, was het wel de mooiste tot nu toe. Het sneeuwde nog steeds behoorlijk, maar dat vond ik veel te leuk en dus liet ik m’n paraplu thuis. De meeste paden waren al wat toegankelijker gemaakt zodat je enkels niet helemaal in de sneeuw wegzakten. Maar gelukkig verliep de route ook over een voetbalveld (nou eigenlijk niet helemaal, maar voor de gelegenheid zijn we even omgelopen) en daar kon je wel lekker wegzakken in de sneeuw. En het bleef de hele dag nog aardig door sneeuwen zodat er uiteindelijk een heel dik pak sneeuw lag.

Via facebook kreeg ik nog een oproep om rond 13:00 mee te doen aan een sneeuwballengevecht op Flogsta met flat tegen flat. Helaas dat ik op dat moment nog in college, maar toen ik terugkwam zag ik meteen dat m’n buurtgenoten niet stil hadden gezeten. Iedereen die nu de toegangsweg oprijdt wordt verwelkomt door Familie Sneeuwman. En hoewel het op de foto niet goed te zien is, zijn de drie grootste zeker een kop groter dan ik ben.

Gelukkig voor ons is de temperatuur de komende week lekker laag zodat het pak sneeuw blijft liggen. Want Uppsala bij herfst is prachtig, maar wanneer de hele stad en de bossen eromheen is ingepakt in zo’n dikke pak sneeuw wil je het liefst ook de hele dag buiten zijn.

En natuurlijk nog wat foto’s:

Ceci n’est pas un vĂ©lo

 

Willekeurige straat in de stad

 

Kerstbomen voor Carolina

 

Sneeuw op de boomtoppen

 

Welkomstcommittee in de wijk

 

Blije sneeuwpop

 

Enge sneeuwpop

 

En als je een dikke audi in een studentenwijk parkeert krijg je dit: een sneeuwpop op je dak

 

De straatnaamborden zijn niet meer te lezen

 

Sneeuw op de domkyrka

 

Sneeuw op de Heliga Trefaldighets kyrka

 

Nieuwe model: sneeuwkapsel

 

Taxen Max heeft z’n snuit ook in de sneeuw gestopt

 

Het dorp van Pelle is ook ondergesneeuwd

 

Het is zo koud dat zelfs de ijsberen door de stad lopen